Voor Werkgevers

Wat kun je als werkgever voor je medewerkers en expats betekenen?

Soms merk je dat een collega geldzorgen heeft. Als werkgever of HR manager wil je daar adequaat mee omgaan en in ieder geval erger helpen voorkomen. Als budgetcoach kan ik voor de brug zorgen tussen zorgzaamheid vanuit de werkgever en het waarborgen van de vertrouwelijkheid die hoort bij de geldzaken van een medewerker.

Budgetcoach Eindhoven Annemieke van Leest-Ehlers RLP

Het kan voor een medewerker een hele opluchting zijn om eens met iemand van buiten het bedrijf te praten over de ontstane situatie. Iemand die praktisch meedenkt en meekijkt zonder dat de werkgever de details weet. Voor het bedrijf is het een geruststelling om die zorg aan een professional over te laten.

Expats
Ik werk ook met Engelstalige expat-cliënten en deze service is uniek in Eindhoven! Expats worden in Nederland met iets andere problematiek geconfronteerd dan “gewone” Nederlandse werknemers. Wist je dat 59% van alle partners van expats een universitaire achtergrond hebben? En ongeveer 34% is op HBO-niveau opgeleid. Toch heeft deze doelgroep best wat problemen met het vinden van een passende baan in Eindhoven (en omgeving).
Een zinvolle dagbesteding wordt door deze hoogopgeleide mensen erg belangrijk gevonden. Zo belangrijk dat 86% afspreekt weer naar huis te gaan wanneer de meekomende partner hier niet kan aarden (bron: expat spouse initiative Eindhoven).

Financiële problemen worden niet makkelijk besproken, en toch kan dat tweede inkomen thuis flink gemist worden. Ik denk als professional mee op het werk- en denkniveau van uw expats. Wanneer er thuis weer financiële rust en duidelijkheid ontstaat kan uw medewerker prettiger functioneren op de werkvloer terwijl de expat-partner op een meer ontspannen manier kan zoeken naar een passende baan of vrijwilligerswerk.

Een andere uitdaging waar expats mee worden geconfronteerd is het aflopen van het voordeel op de inkomstenbelasting, de zogenaamde 30% ruling. Dit financiële voordeel wordt meestal gewoon uitgegeven en het wegvallen van deze regeling kan voor aardig wat spanningen zorgen bij uw expat medewerkers.

Ben je hierover met hen in gesprek?financialcoacheindhoven.nl

Om werkgevers en expats te begeleiden bij financiële uitdagingen heb ik de Engelstalige website financialcoacheindhoven.nl opgezet.

Gesprek
Ik ga graag met het bedrijf en de betrokken medewerker in gesprek om kennis te maken. Bij de overeenstemming maken we samen heldere afspraken rondom contactmomenten. Een terugkoppeling vindt altijd plaats met goedkeuring van de betrokken medewerker. Kijk ook zeker even bij mijn referenties over eerdere ervaringen van werkgevers en cliënten.

Maar er is méér mogelijk!

Heb je wel eens nagedacht over een ludieke workshop voor je collega’s? Eentje waarbij je mensen inspiratie en waardevolle inzichten opdoen en die nog lang door denderen in de gedachten? Een workshop budgetteren kan in overleg met (en voor) een team worden vormgegeven waarbij de eigen persoonlijke situatie altijd privé blijft. De papieren blijven thuis en wat mensen er van opsteken kunnen ze vol enthousiasme thuis toepassen en natuurlijk met de partner bespreken. Ik zorg gegarandeerd voor een aantal inspirerende uren die mensen niet snel zullen vergeten.

werkgever geldzorgen workshop budgetcoach eindhoven Annemieke van Leest-Ehlers financiële coaching