Dagboek van een budgetcoach – Reebruine ogen

Blog - Reebruine ogen

Het is de eerste keer dat we elkaar ontmoeten. Twee prachtige reebruine ogen horen bij een jonge hippe meid die in de deuropening staat.
Haar stem is redelijk hard.
Onzekerheid, flitst het door me heen en dat blijkt in de latere gesprekken ook te kloppen. Met het vertrouwen dat razendsnel groeit normaliseert haar stem en ze is ontwapenend eerlijk. Naar mij en naar zichzelf.

Met het inzicht dat ontstaat is er ook verwondering over het oude gedrag. Dit ontnuchterende moment zorgt ook meteen voor een andere energie. Verstoppen kan niet meer en haar financiële volwassenheid ontstaat voor mijn ogen, daar op dat moment. Dit zijn bijzondere en kostbare momenten en ik ben dankbaar dat ik hier getuige van mag zijn.

Haar baas is een goeierd. In het team wordt hard gewerkt en hij snapt dat ze dit steuntje in de rug nu nodig heeft. Hij staat voor zijn mensen en dit draagvlak is zo belangrijk voor het hele persoonlijke proces waar ze, samen met mij, induikt.

En ze wordt sterker. Haar toekomst wordt letterlijk anders vormgegeven. We praten over haar toekomstdromen en haar passies. Ze kan de wereld aan en is ambitieus. Het stroomlijnen van haar financiën geeft haar rust en kracht. Ik denk dat de wereld nog veel van haar gaat horen.