Ik ben Annemieke

Ik ben Annemieke, ik ben mama en ondernemer. Ik woon samen met ons gezin en onze katten in Eindhoven. De jongste twee zijn Mickey en Kitty, twee kleine deugnieten die we hebben gered uit een park bij de High Tech Campus in Eindhoven. Ze halen allebei echt veel kattenstreken uit en ze zijn ontzettend blij dat ze bij ons wonen. De andere twee katten zijn Bella (1) en tot slot Jasmijntje (11), een wat oudere dame die liever lui en relaxt in de zon ligt te genieten.

Als ondernemer help ik mede-ondernemers, zelfstandigen en werknemers met hun financiële veerkracht. Mijn cliënten weten dat de weg die ze hadden ingeslagen hun verdere (financiële) leven niet zou ondersteunen. Al mijn cliënten willen maar één ding: om de zon weer te zien gaan schijnen.

Ik help mensen om die zon weer te zien gaan schijnen. Het is een proces, het gaat niet vanzelf. Maar we doen het samen, met inspanning en betrokkenheid. Sinds 2011 begeleid en inspireer ik mijn cliënten waardoor er weer opnieuw veerkracht ontstaat. Reken maar op een betere kwaliteit van leven en een veel hoger financieel bewustzijn!

Annemieke van Leest-Ehlers
Annemieke van Leest-Ehlers, budgetcoach

Wat is financiële veerkracht?

Het perspectief terug in beeld brengen is enorm belangrijk om financiële veerkracht te bereiken. Met die veerkracht bedoel ik: in staat om tegenslagen op te vangen, om gewone leefkosten uit het inkomen te kunnen betalen en om een levensstijl te kunnen bekostigen die bij je past. Wanneer een dakgoot gaat lekken of een wasmachine er mee ophoudt is lastig te voorspellen. Maar dat tegenslagen ons overkomen is wel een gegeven. We kunnen dus redelijk goed voorspellen dat we getroffen gaan worden door tegenslagen.

Leefkosten en je levensstijl (dat wat het leven voor jou leuk maakt) zouden normaal gesproken uit het inkomen betaald moeten kunnen worden. Dat wil zeggen dat er keuzes worden gemaakt. Wat maakt jou gelukkig, wat maakt je gezin gelukkig? Wat geeft je leven kwaliteit? Waardoor wordt het waardevol? Door nadrukkelijk dat deel van je leven in beeld te houden wordt budgetteren niet iets wat met “hangen en wurgen” wordt volgehouden.

Mijn stijl is duidelijk en sterk coachend. Ik stel vragen die je aan het denken zetten en je triggeren om bewust keuzes te maken. Soms zijn dat nieuwe keuzes, soms betekent het dat je afstand neemt van oude keuzes. Ik ben praktisch, ik inspireer en motiveer graag en ik geef veel tips om anders met je uitgaven om te gaan.