Dagboek van een budgetcoach – Nog twee operaties

Blog Nog twee operaties

Hij lacht, maar zijn ogen doen niet mee. Hij is moe, ik zie het aan zijn houding maar hij houdt zich groot. Hij moet wel. Zij zit al op de bank. Kwetsbaar. Ze heeft een heftige tijd achter de rug met meerdere operaties die ze heeft ondergaan. Haar energie is weggevaagd door de tol die dat heeft geëist. Hij houdt het schip nu drijvende met drie zoontjes in een hele actieve leeftijd en een fulltime baan. En zij heeft hem ook nodig wanneer hij vrij is van zijn werk.

Ik vraag naar haar perspectieven. Nog twee operaties te gaan. En dan kan ze weer langzaam gaan denken aan het terugwinnen van haar leven. Ze doet me denken aan een vlinder; om heel zachtjes vast te houden en haar zo te ondersteunen. Goedbedoelde pressie nu zou haar daadkracht vermorzelen. Dus ik hou haar zachtjes vast door de woorden die ik gebruik. En ik geef haar inspiratie voor de toekomst.

Eén operatie verder en haar energie is minstens verdubbeld. Een geweldige verbetering en ik zie de hoop terug komen. Ze kan nu weer dingen die eerst volstrekt onmogelijk waren. Boterhammen smeren. Fietsen. Voor de meesten van ons nietszeggende handelingen. Wanneer dat niet meer lukt wordt je wereldje zó klein. Ze geniet van alle overwinningen.

Ik weet dat haar belastbaarheid cruciaal is bij het overwinnen van hun financiële uitdagingen. Zij is de mama, de spil waar het gezin om draait.

Met het toenemen van haar belastbaarheid ontstaat ook de wil om uitdagingen het hoofd te gaan bieden. Er wacht hen een pittige tijd maar ik mag naast ze blijven staan. Zijn ogen lachen weer, maar nu echt. Met echte oplossingen in het vooruitzicht wordt de warboel ontward.

Alle opgekropte spanning door onmacht kan nu wegvloeien. We hebben het samen over je openstellen voor je dierbaren. Kwetsbaar durven zijn en hulp vragen omdat je door een moeilijke fase gaat. Hij voelt zich meer dan ooit gedragen door zijn omgeving, iets wat heel belangrijk voor hem én voor hun beiden is. Het is er en het geeft hem kracht.

Ze zijn nog zo jong. Deze ervaring geeft hun relatie een andere, nieuwe diepgang want de liefde is er. Over een paar jaar kijken ze terug op een wonderlijke tijd waarin grote overwinningen zijn behaald. Ze zullen ze samen waarmaken.