Ik ben Annemieke

Ik ben Annemieke, ik ben mama en ondernemer. Met ons gezin woon ik in Eindhoven. Als ondernemer wil ik mensen die – om wat voor reden dan ook – financieel redelijk klem zitten weer vlot trekken en verder helpen. Voor mij gaat het om veerkracht. Je kunt heel stevig in de put zitten maar ook een diep verlangen hebben om er weer bovenop te komen, om de zon weer te zien gaan schijnen.

Ik help mensen om die zon weer te zien gaan schijnen. Het is een proces, het gaat niet vanzelf en het vergt inspanning en betrokkenheid. Sinds 2012 begeleid en inspireer ik mijn cliënten waardoor er weer veerkracht ontstaat. Daar hoort ook kwaliteit van leven bij en een financieel bewustzijn op een ander niveau dan dat wat je eerst deed.

ik ben Annemieke

Wat is financiële veerkracht?
Het perspectief terug in beeld brengen is enorm belangrijk om financiële veerkracht te bereiken. Met die veerkracht bedoel ik: in staat om tegenslagen op te vangen, om gewone leefkosten uit het inkomen te kunnen betalen en om een levensstijl te kunnen bekostigen die bij je past. Wanneer een dakgoot gaat lekken of een wasmachine er mee ophoudt is lastig te voorspellen. Maar dat tegenslagen ons overkomen is wel een gegeven. We kunnen dus redelijk goed voorspellen dat we getroffen gaan worden door tegenslagen.

Leefkosten en je levensstijl (dat wat het leven voor jou leuk maakt) zouden normaal gesproken uit het inkomen betaald moeten kunnen worden. Dat wil zeggen dat er keuzes worden gemaakt. Wat maakt jou gelukkig, wat maakt je gezin gelukkig? Wat geeft je leven kwaliteit? Waardoor wordt het waardevol? Door nadrukkelijk dat deel van je leven in beeld te houden wordt budgetteren niet iets wat met “hangen en wurgen” wordt volgehouden.

Mijn stijl is duidelijk en sterk coachend. Ik stel vragen die je aan het denken zetten en je triggeren om bewust keuzes te maken. Soms zijn dat nieuwe keuzes, soms betekent het dat je afstand neemt van oude keuzes. Ik ben praktisch, ik inspireer en motiveer graag en ik geef veel tips om anders met je uitgaven om te gaan.

foto zonsondergang Annemieke van Leest-Ehlers budgetcoach Financial Life Planner Eindhoven